Massages

Ontspannende en helende massages

Iedereen wil zijn eigen ding blijven doen. Maar wat als dat niet meer lukt? Lichamelijke klachten kunnen van invloed zijn op het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Een ontspannende of helende massage kan hierbij helpen, deze kan de lichamelijk klachten verlichten en/of zelfs tegen gaan.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage, ook wel Zweedse massage genoemd.

is een rustige, warme massage waarbij ontspanning van de cliënt centraal staat. Deze massagetechniek is uiterst geschikt voor mensen, die nood hebben aan ‘ME-TIME’, weg van alle stress en drukte. Het lichaam kan optimaal ontspannen, wat lichamelijke ongemakken als sneeuw voor de zon doet verdwijnen.

Ontspanningsmassages zijn eveneens goed voor:

  • De bloedomloop
  • De spieren
  • De huid
  • Minder spanning

Ondervindt u ook klachten tijdens uw dagelijks leven?

Als ergotherapeut wil ik u graag adviseren, trainen en/of begeleiden om uw dagelijkse activiteiten zoals gewoonlijk kunnen uitvoeren.

Stoelmassage

Een stoelmassage is een massagevorm waarbij u in een ergonomische stoel plaatsneemt.

Deze massage gebeurt op uw kleding. Bijgevolg is deze ook perfect voor het bedrijfsleven. Tijdens de massage zullen uw nek, rug, schouders en armen onder handen genomen worden door middel van drukpuntmassage. Een stoelmassage zorgt voor een onmiddellijk positief effect op vlak van mentale stress, vermoeidheid, doorbloeding en spierklachten.

Chinese hoofd-nek-schouder massage

De Chinese denkwijze over de geneeskunde is helemaal anders dan onze Westerse.

Bij deze filosofie draait alles rond energie. Blokkades in de energiestromen gaan zorgen voor problemen. Bij een Chinese hoofd-nek-schouder massage worden deze blokkades weggewerkt via drukpuntmassage.

Sportmassage

Sportmassage is een stevige massage

waar hoofdzakelijk gewerkt wordt met strijkingen en knedingen. Met deze methode worden ook uw dieper gelegen spieren bereikt. Het doel van deze massage is uw bloedomloop te stimuleren en verhard weefsel (waar meestal afvalstoffen zitten opgestapeld) terug soepel te maken.

Deze massage is uitstekend voor sporters die hun niveau willen verbeteren. Maar ook niet-sporters komen uiteraard in aanmerking, bijvoorbeeld bij gespannen spieren, veel stress of hoofdpijn.

Hotstone

Hotstone massage is een warme massage

waarbij er basaltstenen (vulkanische stenen) worden gebruikt. Deze stenen worden eerst op enkele plaatsen van uw lichaam geplaatst, waarna u gemasseerd wordt met enkele stenen en olie. De warmte van de stenen dringt diep door tot in het (spier)weefsel en zorgt voor grote ontspanning. Hotstone massage is uitermate geschikt bij stress, vermoeidheid, spierproblemen, … tot zelfs spijsverteringsproblemen.

Triggerpoint massage

Triggerpoints kunnen zorgen voor veel problemen bij mensen

nochtans zijn weinig mensen op de hoogte hiervan. Triggerpunten zijn als het ware voelbare (pijnlijke) verhardingen in het weefsel. Deze maken de spieren stijf, zwak en verminderen de beweeglijkheid. Een triggerpoint kan zorgen voor actieve pijn als je erop drukt, maar eveneens voor gerefereerde pijn (pijn op een andere plaats dan het triggerpoint). Geregeld liggen triggerpoints aan de basis van hoofdpijn, migraine, … tot zelfs een frozen shoulder.

Babymassage

Baby's spreken in het begin nog maar één taal en dat is de taal van de aanraking.

De speciale band met ouders en hun baby zal door babymassage extra worden gestimuleerd. Het woord massage is misschien niet correct gekozen, aangezien het eerder gaat om zachte aanrakingen. Wanneer het kind ongeveer 1 à 2 maanden oud is, zal er stilaan geevolueerd worden naar echte massage. Een babymassage kan uitgevoerd worden tot de leeftijd van 8 maanden.

U heeft de keuze om uw baby te laten masseren, maar u kan ook zelf de kneepjes van het vak leren. Na 3 sessies bent u volledig op de hoogte, zelfs al heeft u geen speciale voorkennis.

Therapeutische massage

Tijdens deze massage wordt er gezocht naar de (pijn)punten in het lichaam die vast zitten.

Op deze manier worden er lichamelijke klachten verholpen. Tijdens een gesprek en massage wordt er bekeken wat de beste methode is om de klacht te verhelpen.

Informatie aanvragen

Vul hier jouw persoonlijke gegevens in en vraag vrijblijvende informatie op maat aan.
Vergeet zeker niet hieronder aan te duiden waarvoor u een offerte of informatie aanvraagt.


    icon
    AllEscort